Selecteer een pagina

Charente, Dordogne en Limousin

Op het domaine Résidence Chadorli, rustig gelegen in de Charente, grenzend aan de Dordogne en Limousin, worden 36 luxe villa’s ontwikkeld. Deze mooie groene regio heeft een zeer aangenaam klimaat en is toch gemakkelijk in een dagreis te bereiken, dat wil zeggen op 850 kilometer afstand van Breda. Of een goede en comfortabele treinverbinding met Angoulême dmv Thalys en TGV.

In het prachtige heuvellandschap met zijn vele riviertjes, meertjes en uitgestrekte vergezichten vindt u kleinschalige boerenbedrijfjes, dorpjes waar tijd geen rol speelt en prachtige kastelen uit vervlogen tijden. Het domaine ‘Résidence Chadorli’ is perfect voor mensen die van rust en natuur houden. U kunt er urenlang wandelen, paardrijden of autotochtjes maken. Chadorli ligt tegen het Nationale Natuurgebied “Périgord” met zijn unieke flora en fauna.

In de omgeving zijn er mogelijkheden om te golfen, u vindt een 18 holes-golfbaan op enkele kilometers afstand. Uiteraard is het mogelijk lange wandelingen te maken. Bijvoorbeeld in de nabij gelegen ‘Vallée de la Renaudie’ met zeldzame flora en fauna. Wellicht wilt u vissen, paardrijden of kanoën, dat kan in de omgeving.

Chadorli

dit is de locatie van uw mogelijke nieuwe Franse Villa

 

De rivier ‘La Tardoire’ en de meren van de ‘Lacs de Haute Charente’ zijn nabij. Wilt u er liever met de auto op uit voor een historisch uitstapje, volgt u de route van Richard Lionheart en neemt u eens een kijkje in de ‘meteorietenstad’ Rochechouart met zijn prachtige kasteel.

Maar ook de dagelijkse benodigdheden, op enkele kilometers afstand bevindt zich het dorpje ‘Montbron’, met supermarkten, een aantal bakkers en slagerijen, kappers, garages en verdere middenstand. In Angoulême, de stad oa bekend om zijn jaarlijks ‘stripverhalen-evenement’ is gelegen op een afstand van 35 kilometer, in het stadscentrum vindt u vele beschilderde gevels met de bekende stripboeken helden. Hier vindt u bijvoorbeeld winkels als Galeries Lafayette, diverse modezaken, speciaalzaken en vele restaurants. In de voorsteden de ‘centres commerciales’ met diverse grotere supermarkten en bouwmarkten en dergelijke.

ROUTE BESCHRIJVING

Vanuit Nederland rijdt u via Breda naar Antwerpen. Vervolgens, Gent, Lille (Rijssel). U volgt de A1, richting Parijs. Na het vliegveld Charles de Gaulle (voor Parijs) volgt u de borden Bordeaux. U komt nu voorbij Parijs op de A10. U blijft de A10 volgen richting Orléans / Bordeaux. Vanaf Orléans nog steeds de A10, langs Tours en Poitiers. Bij Poitiers neemt u de afslag nr. 30 (Poitiers Sud), richting Angoulême.

Schermafbeelding 2013-08-01 om 10.12.51

Voor Angoulême de N141 richting Limoges/Angoulême/Ruelle. Vervolgens de afslag St.Project. Zo komt u in La Rochefoucauld. Daar bij het 1e stoplicht rechtsaf, richting Montbron (D6). In Montbron komt u op een T-splitsing, hier linksaf (D699) en de borden volgen: Ecuras/ Saint Mathieu. Na het dorpje Ecuras neemt u splitsing naar links D163 ‘Village le Chat’. Op deze splitsing vindt u Résidences Chadorli onmiddelijk aan uw linkerhand.

Een andere mogelijkheid is de route over Limoges: vanaf Orléans volgt u de A71: richting Toulouse / Clermond Ferrand. Bij Vierzon neemt u de A20: richting Toulouse. Langs Châteauroux. Bij Limoges neemt u afslag 28 richting Angoulême/Périgueux/Couzeix/Rilhac-Rancon/Aéroport Bellegarde, U volgt de borden Périgueux (D2000) en uiteindelijk de N21 op, u rijdt vervolgens door Séreilhac. Ca. 4 km voorbij Séreilhac (Chez Quinque) rechtsaf, de D699 richting St.Mathieu / Cussac / Gorre . U gaat door Gorre, door Cussac, door St. Mathieu, nog steeds de D699, welke u blijft volgen. Ca. 15 km voorbij St. Mathieu, net na het gehucht ‘Les Limousines’ rechtsaf (D163) ziet u Résidences Chadorli, (bij Etang des Limousines) liggen.